علایم کرونای چشمی را جدی بگیرید زنگ خطر بیماری‌های غیر واگیر در کشور ارائه خدمات گردشگری به بازنشستگان کشوری با تخفیفات ویژه و تسهیلات اعتباری تصادف مرگبار در جاده قم کاشان با سه فوتی (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) امضای قرارداد همکاری ایران و روسیه برای تحقیقات سلولی و ژن‌درمانی تصادف تریلی و مینی بوس در خواف با پنج مصدوم (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) لاک‌پشت غول‌پیکر صد ساله‌ برای نخستین‌بار مادر شد + عکس صالحی‌امیری وارد ترکیه شد (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) بازداشت ۸۴ نفر درخصوص فروش سؤالات کنکور ۱۴۰۴ ایران، رتبه سوم جهان در بحران فرونشست زمین | خراسان رضوی، رکورددار این مخاطره در کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (جمعه، ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مشهد به ۳۶ درجه می‌رسد وزیر علوم: افزایش ظرفیت پذیرش در کنکور نداریم | برای همه داوطلبان صندلی خالی وجود دارد اسامی فراورده‌های بهداشتی غیرمجاز در حوزه مراقبت از مو و بدن اعلام شد شمارش معکوس برای جبران کمبود «پنتاوالان» | پیگیری شهرآرانیوز از وضعیت کمبود واکسن پنج‌گانه نوزادان توزیع شیر مدارس در سال تحصیلی جدید قطعی شد| شش همت اعتبار برای حدود ۸ میلیون دانش‌آموز کشور مرگ یک جوان بر اثر حمله پلنگ در تربت حیدریه توضیحات سازمان سنجش درباره آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو - معلم انتقال یک ایرانی از زندان چین به کشور پس از ۱۸ سال وقوع بارش‌های رگباری همراه با وزش باد در خراسان رضوی از امروز (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) حجاج ایرانی از بحث تنش‌زا و همراه‌داشتن مواد اسیدی و دارو‌های پودرشده پرهیز کنند مشاهده لاشه دو توله پلنگ ایرانی در پارک ملی خَبر کرمان بازداشت ۴ نفر از عوامل پخش برنامه تفرقه‌افکنانه در صداوسیما، با دستور قضایی از «هرمز» تا «کوچه»؛ تکرار یک تراژدی توریستی؟ توضیحات رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت آموزش و پرورش در خصوص نگرانی از پلیسی شدن محیط مدارس جزئیات زورگیری از دانشجویان خواجه نصیرالدین طوسی آزادی ۸۲۹ نفر از زندانیان جرائم غیرعمد در سال ۱۴۰۳ | فقط ۷۲۰ زندانی بدهکار دیگر در زندان‌های استان باقی مانده‌اند فراخوان چهارم جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی از شهریورماه ۱۴۰۴ رهایی نوجوان ۱۶ساله از چنگ گروگان‌گیران در عملیات پلیس (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در محور ملک‌آباد - مشهد؛ انتقال ۱۱ مصدوم به بیمارستان (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

بهره‌برداری از اولین مرکز پرتودهی شرق کشور در خراسان رضوی | بومی سازی تجهیزات پرتودهی در دولت سیزدهم

  • کد خبر: ۲۳۳۵۰۷
  • ۲۴ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۶
بهره‌برداری از اولین مرکز پرتودهی شرق کشور در خراسان رضوی | بومی سازی تجهیزات پرتودهی در دولت سیزدهم
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران از بهره‌برداری اولین مرکز پرتودهی شرق کشور در خراسان رضوی خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، محمد اسلامی امروز، ۲۴ خردادماه، در آیین بهره‌برداری و آغاز عملیات اجرایی ۱۰۹ پروژه سفر رئیس‌جمهور شهید که در مجتمع شهدای سلامت شهر مشهد برگزار شد، اظهار کرد: سازمان انرژی هسته‌ای به یک سازمان پرتحرک با نگاه صنعتی و صنعتی سازی تبدیل شده است به نحوی که کلیه فعالیت‌ها امروز در همه بخش‌ها رشد صد درصدی را تجربه کرده است. حوزه سلامت و امنیت غذایی بخش مهمی است که در دستور کار ما قرار دارد که با موضوع پرتودهی این برنامه را دنبال می‌کنیم.

وی افزود: یکصدوسی میلیون تن محصولات کشاورزی و غذایی در کشور تولید می‌شود که به‌شهادت آمار واقعی، ۳۰ درصد این محصولات ضایعات هستند و در ۷۰ درصد باقی‌مانده نیز اگر سموم و آفات زدوده شود، یک گام بزرگ و تحول‌آفرین برای بخش سلامت ایجاد می‌کند. با طراحی صورت‌گرفته، دوازده قطب در کشور طراحی شد که یکی از این قطب‌ها را امروز در شمال شرق کشور که در خراسان رضوی است، بهره‌برداری خواهیم کرد؛ امروز بهره‌برداری اولین مرکز پرتودهی شرق کشور را آغاز می‌کنیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در ادامه گفت: کلیه سامانه‌های مولد پرتو، مانند سامانه‌های مایکروویو، سامانه‌های تابش گاما و شتاب‌دهنده، چون این‌ها تحریمی هست اولا نمی‌شود انتظار داشت که کسی به ما بفروشد، ثانیا اگر هم بفروشند قیمت‌های گزافی دارد لذا طراحی و ساخت آن انجام شده است. امروز در مشهد  توسط بخش خصوصی که در تحقق شعار سال نیز مقام معظم رهبری فرمودند، یک سامانه پرتودهی با فناوری مایکروویوی افتتاح و شروع‌به‌کار می‌کند. همچنین آغاز عملیات نصب تابش گام‌های این مرکز شروع خواهد کرد که حداکثر ماه آینده به بهره‌برداری خواهد رسید و تا پایان شهریور ماه هشت مرکز پرتودهی را در کشور افتتاح خواهیم کرد که این گام بزرگی در جهت سلامت و امنیت غذایی و بهره‌وری است. همچنین اینکه بتواند در راستای ظرفیت‌سازی برای بخش خصوصی، از تولید ضایعات جلوگیری کند. ضمن اینکه موانع صادرات محصولات برطرف شود.

بومی‌سازی تجهیزات پرتودهی در دولت سیزدهم

همچنین پژمان شیرمردی، معاون سازمان و مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتو‌ها، در قالب ویدئوکنفراس در این جلسه اظهار کرد: یکی از سیاست‌های مهم دولت سیزدهم افزایش ضریب نفوذ پرتوها در زندگی مردم بود که در ابتدای دولت سیزدهم برنامه‌ریزی شد که تعداد سامانه‌های حاضر در کشور به ۱۲ سامانه افزایش یابد. در یک شبکه دانشی و با سرعت زیاد و با دقت فوق‌العاده و استفاده از نیرو‌های جهادی در صنعت هسته‌ای کشور ما توانستیم بومی سازی تجهیزات پرتودهی را در کشور انجام دهیم.

وی در خصوص نصب سامانه‌های پرتودهی در نقاط مختلف کشور، گفت: در این مسیر، نقاطی که انتخاب شد دارای ظرفیت بالای تولید محصولات کشاورزی است و همچنین جزو مناطق لجستیک کشور بودند که امروز ما در خراسان رضوی دو سامانه بزرگ را خواهیم داشت. اولین سامانه مبتنی بر امواج مایکروویو برای حذف آفات از محصولات کشاورزی است. در فاز دوم نیز فرایند ساختمانی ساخت راکتور استخری پرتودهی محصولات کشاورزی است که ان‌شاءالله تا ماه آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->